Wednesday, July 22, 2015

Over doelen en zingeving

Vandaag waren we met de kids op het strand. Bij elke stranduitstap hoort uiteraard een heel sterke doelstelling : een zandkasteel bouwen dat ondanks de getijdewerking de zee kan weerstaan. Samen met de kids ging ik enthousiast aan de slag om ons doel te bereiken, zelfs al wisten we diep van binnen dat we het nooit zouden halen van de zee. De berg werd wel meer dan een meter hoog en om hem extra te verdedigen tegen de beukende golven bouwden we een extra golfbreker voor onze berg.

Toen de zee onze berg naderde gingen de kids op de berg staan en keken ze toe hoe de golven het harde werk van een hele dag teniet deed. De berg brokkelde beetje bij beetje af, maar het gejoel en gelach van de kinderen werd er niet minder om.

Toen het laatste stukje berg ten prooi was gevallen aan de golven blikten we terug op een fantastische dag. We hadden ons doel niet bereikt, maar we zijn vast besloten om morgen met nog meer enthousiasme een nog grotere berg te bouwen die dit keer wel de golven kan weerstaan.

Hadden we dat kinderlijk enthousiasme maar meer behouden, zodat we ook in ons werk elke dag opnieuw voor de droom-doelen zouden gaan. Aaah, ik hou zo van dat enthousiasme... Geen KPI's, geen dwingende doelen, gewoon samen plezier hebben in de mogelijkheid dat een gek idee werkelijkheid wordt...


No comments:

Post a Comment